Diari d'una cambrera frustrada. I
Un altre dia de merda. Un altre dia de
merda al Cafe Avenue du Paris. Em pregunto en quin moment vaig tenir la
meravellosa idea de marxar de casa i anar a Paris. M'agradava tant pintar!
Creia que Paris m'oferiria un pinzell de plata i un lenç de marbre només
arribar. Què estupida! No podria haver estat més equivocada. Estic farta de
cada dia la mateixa història. De la cafetera a les taules, de la cuina a les
taules, de la terrassa a la barra i així consecutivament sense parar fins les
18heures. Vaig prometre'm una vida de somnis complerts i enlloc d'això tinc una
vida d'horaris plens d'amargura i frustració. Realment, mirant cap en rere, a
"mon passé", distingeixo exactament la meva pitjor decisió i, sent
del tot sincera, no és sinó ella. Sí, ella, aquí asseguda cada matí. Recordo la
primera vegada que la vaig veure. Seient a la terrassa d'aquest mateix cafè. La
preciosa Mademoiselle Amandine. Qui m'ho hagués dit que es destrossaria la vida
a ella mateixa i, de passada, a mi també.
És ben curiós. Jo,
que sempre havia estat una noia normaleta, alegre, de poble. Sempre m'havien
agradat els nois, de fet, em segueixen agradant. Tot plegat, és estrany de
mena, la manera com em vaig enamorar bojament de l'Amandine. Sense saber el seu
nom ni conèixer el món d'on venia. Va ser veure-la amb aquella cara seriosa que
sempre du posada i els llavis ben vermells i el món es va aturar. Sempre olora
a flors silvestres tot i que, últimament, les flors semblen estar una mica més pansides.
Pobre Amandine, sembla que la vida li hagi pres tantes coses... .
Començaré des d'un
principi, ja que d'aquesta manera tot sembla massa rebuscat. He decidit
escriure aquestes memòries inspirada per un client de la cafeteria. En jove
Monsieur Jean Pierre. Crec que és un home com n'he vist pocs. Al final, la
relació que hi mantinc, s'ha convertit en una mena de joc per mi. Ell ve, cada
matí, puntual com un rellotge i jo, puntual també com un rellotge, a les 8 i 5
minuts del matí, li serveixo una taça de cafè i un plat amb 7 xurros ben
ensucrats, ni més, ni menys. Normalment s'hi està, allà assegut a la taula de
la cantonada, sense fer més que escriure com un possés sobre una llibreta
esfilagarsada, fins les 11 i 45 minuts del matí, desprès marxa, deixant-me
sempre una, tot i que trista, dolça propina. Sempre el veig absort en els seus
pensaments i m'agrada acostar-m'hi, de tant en tant, perquè em resulta graciós
veure com el pertorben les meves petites interrupcions. És sempre tan cordial i
educat amb mi que em desperta certa dolçor. Crec que és un pèl més jove que jo
i em recorda a mi, quan vaig posar els peus sobre París per primera vegada,
suposo que és per això, que em desperta aquesta mena d'afecte. L'altre dia li
vaig donar el meu número de telèfon, tinc curiositat per saber que en
farà.
És tard, i malgrat
estigui animada escrivint aquest relat, la son em pot i els ulls se'm tanquen.
Demà un altre dia de feina au Cafe Avenue du Paris.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada