About me

La meva foto
Todos empezamos a escribir por la misma razón: para liberar los pensamientos más profundos que tememos pronunciar en alto; para ahogar nuestras ansias de llorar y de gritar; para libar el sabor de vaciarnos un poco por dentro y llenar, de arriba abajo, una hoja en blanco que sin nuestros pedacitos de alma en vela, seguro seria del todo insustancial. Ésta es la versión más pura de mi alma. Más bien dicho: esta es mi alma en carne viva. Descubre mis palabras, saborea mis ideas insumisas, absorve un poco de mi eséncia. Dicho esto, soy Alessia Garnet: un futuro, joven y prometedor proyecto de escritora. Una pequeña alma blanca, viva, caótica y valiente.

dimarts, 15 d’octubre del 2013

Heal the world.

A vegades ens preguntem que és allò que fa la felicitat. D'on ve? Que s'ha de fer per ser feliç?
Pel que he viscut, vist, sentit i après, la felicitat no s'aconsegueix amb diners ni amb promeses, no s'aconsegueix amb bones intencions ni amb nits de festa, ni tan sols s'aconsegueix fent l'amor o fent un petó. Ni tenint un bon currículum, ni un alt càrrec ni sent popular ni,...
La felicitat és quelcom molt més complex i alhora molt més simple. 
Felicitat és fer somriure a algú que ho necessita. Donar la a algú que s'ha caigut. Atansar una ampolla d'aigua a aquell que té la gola seca. Donar una alegria a algú que ho ha perdut tot. Lluitar i suar per una causa justa. Sentir-te útil. Sentir que has ajudat en alguna cosa de bo. Fer feliç a algú és recompensat amb felicitat de tornada. Vivim en un món on ho tenim tot, absolutament tot. Aigua corrent i calenta, electrodomèstics per donar i per vendre, tantes tecnologies com ens ve de gust, roba a dojo, menjar en bones condicions i de sobres, automòbils i mitjans de transports, calefacció i aire condicionat, instal·lacions i serveis de primera categoria, medicines a l'abast, ..., etc. La veritat és que som un petit percentatge mundial.  Només per posar un exemple:


In this huge country:
  • 69 out of 1,000 children die before their fifth birthday
  • Half of all child deaths occur during the first month of life
  • One woman in every 70 is likely, over her lifetime, to die during or shortly after pregnancy.

Segur que ningú ha pensat que això es tracta de casa seva. Segur que ni tan sols ho hem sentit com una cosa propera ni comuna i tanmateix... és tan real i passa no més que a uns quants milers de quilòmetres de casa nostra. Tanquem els ulls. Ignorem-ho. Jo ja n'he tingut prou. Cadascú és lliure però, a fora de la nostra perfecta vida moderna hi ha un mon que demana a crits una mica d'ajuda i felicitat compartida. Està en les nostres mans. L'exemple és la Índia, un país tan ric com pobre alhora, i com he dit, només es tracta d'un exemple i una petita fracció de la situació real. 
Tenim l'oportunitat de fer un món millor. Jo hi penso fer alguna cosa. I tu? 
No puc parlar amb coneixement però estic segura que l'esforç serà només una mil·lèsima part de la recompensa.
HEAL THE WORLD.


Fonts i pàgines d'interès:
i tantes més que estan al nostre abast... (...) .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada